4 verzorgingsproducten recht uit de natuur

De winkels staan vol met eindeloze rijen verzorgingsproducten. Deze producten zijn allemaal in het leven geroepen om ons een schoon gevoel te geven. Natuurlijk is het belangrijk om jezelf goed te verzorgen, maar moet dat ook met alle synthetische producten die op dit moment de norm zijn? Reguliere producten bevatten meestal schadelijke stoffen, zoals bijvoorbeeld SLS (Sodium Lauryl Sultate). Deze stof zorgt ervoor dat je shampoo en doucheschuim lekker schuimen, maar tegelijkertijd ontdoet het je huid van natuurlijk vocht en oliën. Dit zorgt er dus voor dat je huid uiteindelijk alleen maar droog aanvoelt. Ook conserveringsmiddelen zoals parabenen kunnen schade aanrichten. Deze stoffen kunnen de hormoonhuishouding namelijk door de war schoppen. Maar wat zijn dan goede alternatieven wanneer je graag natuurlijke verzorgingsmiddelen wilt gebruiken?

© Pixabay.com

1. Himalayazout
Dit zout komt oorspronkelijk uit Pakistan en heeft ontzettend krachtige zuiverende kwaliteiten. Je kent dit zout misschien wel als een badzout. Dat komt omdat Himalayazout je hele lichaam kan zuiveren wanneer je een lekker bad neemt met deze natuurlijke zoutkorrels. Dit maakt je huid helemaal schoon en zo goed als nieuw. Daarnaast wordt het zout ook in verzorgingsproducten verwerkt. Himalayazout heeft namelijk de mogelijkheid om je lichaam van binnenuit te reinigen. Het is dus ontzettend goed voor je lichaam om producten te gebruiken met dit natuurlijke bestanddeel.

2. Kokosolie
Je vindt kokosolie tegenwoordig overal: in je keuken maar ook in je badkamer. Kokosolie is een van de beste moisturizers die je maar kunt vinden, want deze olie vormt een beschermlaag op je huid. Dankzij deze beschermlaag kan het vocht uit je huid niet verdampen, waardoor je zelfs in de koude winter een zijdezachte huid hebt. Daarnaast zorgt deze beschermlaag ervoor dat schadelijke stoffen je huid niet binnen kunnen dringen. Je kunt de olie gebruiken over je hele lichaam en toepassen als een natuurlijke conditioner voor je haar. Spoel je haar daarna wel weer goed uit!

3. Arganolie
Wanneer je op zoek bent naar een natuurlijk middel om je haar mee te voeden, dan moet je zeker eens op zoek gaan naar producten met arganolie. Deze Marokkaanse olie is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden en dat is niet voor niets. De olie is namelijk ideaal voor de verzorging van je haar doordat het Vitamine E en essentiële vetzuren bevat. Je haar gaat glanzen maar wordt ook weer gevoed, dus probeer dit middel vooral eens uit wanneer je last hebt van droog haar!

4. Zeewierextracten
Zeewier is ontzettend duurzaam want het is in overvloede aanwezig. Deze zeeplanten hebben bovendien een aantal verzorgende kwaliteiten. Zo kan zeewier de geïrriteerde huid helpen kalmeren, wat het een goed middel voor de gevoelige huid maakt. Daarnaast zorgen deze planten er ook voor dat de vochtbalans in je huid op niveau gehouden wordt. Een fijne bodylotion met zeewier is dus zeker welkom in de winter! Ook de oudere huid is gebaat bij verzorgingsproducten met zeewier. De plant kan je huid namelijk jong, zacht en verzorgd houden.