5 positieve dingen die er gebeuren met je lichaam als je fietst

Ben jij dol op fietsen of neem je liever de bus? Het is natuurlijk een stuk sneller en eenvoudiger om met de auto naar het werk te gaan… maar fietsen is beter. Waarom? Fietsen verkleint niet alleen de kans op hart- en vaatziektes, maar houdt je ook fit en in vorm. Een fiets kopen is dus een must! Lees hier 5 positieve dingen die er met jou gebeuren, wanneer je fietst.

© Pexels.com

Direct vet verbranden

Eén van de meest voor de hand liggende, maar ook zeer welkome feiten: wie fietst, verbrand zijn vet direct! Een stukje fietsen zorgt ervoor dat je aan je nodige lichaamsbeweging komt en direct de vetverbranding in jouw lichaam stimuleert. Zo zou je dagelijks maar een halfuurtje per dag hoeven te fietsen om jouw vetverbranding in beweging te houden. Dat verklaart dus waarom mensen die fietsend naar hun werk gaan, gezonder en slanker zijn!

Beter voorkomen dan genezen

Fietsen zorgt ervoor dat je over het algemeen gezonder en fitter bent. Fiets jij iedere dag op zijn minst een halfuurtje, dan geef jij direct een boost aan jouw immuunsysteem en ondersteun je jouw lichaam niet alleen om vet te verbranden, maar ook bij het aanmaken van nieuwe cellen en het schoonhouden van organen. Tevens helpt fietsen bij het verwerken van stoffen en het afvoeren van producten die je lichaam niet meer nodig heeft. Fietsen is daarbij het medicijn voor mensen die in de fase van beginnende diabetes zijn beland. Diabetes is het gevolg van het meer eten dan je eigenlijk nodig hebt; logischerwijs helpt fietsen bij het terugbrengen van jouw gezonde lichaam en het doen dalen van de bloedsuikerspiegel. Bewegen zorgt er voor dat de spieren gevoeliger worden voor de opname van insuline, nemen vervolgens meer suiker op – omdat deze is verbrand door de activiteit – en hebben vervolgens minder insuline nodig. Dit alles zorgt er niet alleen voor dat beginnende diabetes kan worden teruggedraaid, maar helpt ook de energiehuishouding te herstellen. En mocht jij nog niet met dergelijke klachten te kampen hebben… dan is het altijd beter om te voorkomen, dan genezen.

Fietsen en je bloedvaten

Wist je dat fietsen ook jouw bloedvaten schoonhoudt? Het helpt de bloedvaten flexibel te blijven en de vaatwanden in gezonde toestand te houden. En wie schone bloedvaten heeft, geniet direct van een verkleinde kans op hart- en vaatziektes. De vaten slibben minder snel dicht en de wanden blijven gezond.

De weerstand neemt toe

Een ander voordeel waar zij, die van fietsen, van zullen genieten: je algemene weerstand neemt toe. Mensen die fietsen worden blootgesteld aan frisse buitenlucht, verschillende weersomstandigheden en inkomende prikkels. Het lichaam wordt sterker en flexibeler, bouwt een goede weerstand op – en dus word jij, als fietser, minder snel ziek.

Fietsen maakt je blij

Net zoals bij het beoefenen van iedere andere sport, heeft beweging een groot effect op jouw humeur. Wie dagelijks fietst, boost de blijmakende neurotransmitters in jouw lichaam en daarmee jouw stemming. Na het fietsen ontwikkelt jouw lichaam het ‘gelukshormoon’, waardoor je je al snel niet alleen fitter en energieker, maar ook gelukkiger gaat voelen. Fietsen maakt blij!

Hop, hop, hop. op naar de fietsenwinkel en start vandaag nog met die positiviteit op te wekken!