6 redenen waarom je meer avocado’s moet eten

De avocado is een vrucht die de laatste jaren steeds meer populariteit heeft verworven. Mensen eten avocado op brood, maken er allerhande prachtige creaties van of eten deze simpelweg met een beetje peper en zout. Het feit dat de avocado zo populair is heeft voor een groot deel te maken met de geweldige voedingswaarde. De avocado is erg gezond en heeft een heleboel voordelen voor het lichaam. Lees hier waarom jou meer avocado zou moeten eten.

© Pixabay.com

De voedingswaarde van een avocado is overweldigend en dat is ook waarom deze zo populair is. Avocado’s bevatten veel meer eiwitten in vergelijking met ander fruit. Verder zitten er veel gezonde vetten in, vezels en veel mineralen. Ook vitamines als B5, C en B6 zit de avocado vol mee.

1. Avocado’s kunnen het cholesterolgehalte verlagen
Avocado’s hebben het vermogen om het cholesterol te verlagen. Er was een onderzoek waar mensen met een hoog gehalte cholesterol iedere dag avocado kregen te eten. Na een week bleek dat het foute cholesterol met meer dan een vijfde af te zijn genomen.
Deze cholesterolverlaging is te danken aan het feit dat avocado’s bomvol zitten met bèta-sitosterol.

2. Avocado’s helpen tegen kanker
Avocado’s zijn rijk aan foliumzuur. Dit zorgt ervoor dat zij het vermogen hebben om kanker in bijvoorbeeld de maagwand kunnen bestrijden. Slechts één avocado bevat al twintig procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van het mineraal foliumzuur. Foliumzuur is verder nog te vinden in donkere groentes, noten, zaden en worteltjes. De vele antioxidanten in avocado’s voorkomen ontstekingen in het lichaam en hierdoor ook bepaalde vormen van kanker.

3. Avocado’s verminderen de symptomen van artritis
Avocado’s kunnen ervoor zorgen dat de symptomen van artritis minder worden. Dit komt doordat avocado’s zoals hierboven al beschreven een ontstekingsremmende werking hebben. Dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van je gewrichten.

4. Het goed leiden van de bloedsuikerspiegel:
Door de gezonde vetten en het lage suikergehalte in een avocado, helpt de vrucht je bij het goed verlopen van de bloedsuikerspiegel. Bij een goede bloedsuikerspiegel blijft je energie constant en heb je minder last de bekende dip rond een uur of vier.
Avocado helpt je om die honger in de avond te voorkomen, omdat het je bloedsuikerspiegel in balans houdt.

5. Avocado’s dragen bij aan een veilige zwangerschap
Avocado’s zitten vol met het mineraal foliumzuur. Foliumzuur is een extreem belangrijk mineraal voor vrouwen die zwanger zijn. Als zwangere vrouw verminder je de kans op een open ruggetje of miskraam door het veel eten van foliumzuur.

6. Avocado’s zorgen voor een betere huid
Een studie van de Universiteit van Maryland heeft bewezen dat avocado’s in combinatie met een B12 rijke crème ervoor kunnen zorgen dat de huidaandoening psioriasis vrijwel genezen wordt. Ook zorgen de vitamines in avocado’s ervoor dat de huid intens wordt gevoed. Dit zorgt ervoor dat je een stralende huid krijgt.

7. Avocado’s verlagen de eetlust
Wanneer je trek begint te krijgen, komt dit doordat jouw lichaam het hormoon ghreline aanmaakt. Dit is een hormoon dat ervoor zorgt dat je trek krijgt. Avocado zit vol met gezonde vezels en vetten. De gezonde vezels en vetten verlaten niet zo snel je maag, waardoor je ook niet zo snel weer trek krijgt. Het is dus verstandig om bij bijvoorbeeld het ontbijt al avocado te eten.