7 symptomen van de aantrekkelijke man

De lijst met de zeven schoonheden die vrouwen kenmerken is voor de meeste mensen niet onbekend. Neem bijvoorbeeld het moedervlekje op de mond. Deze lijst is wel voor voornamelijk vrouwen gemaakt. Toch zijn er ook speciale kenmerken die mannen heel aantrekkelijk kunnen maken. Uit veel onderzoeken komt bijvoorbeeld dat gespierde armen en sterke trekken in het gezicht als erg aantrekkelijk worden ervaren. Dit zijn de zeven schoonheden van de man.

© Pexels.com

1. Een kaaklijn die duidelijk zichtbaar is
Al sinds de tijd van de Egyptenaren worden een duidelijk zichtbare, strakke kaaklijn gezien als iets aantrekkelijks. Volgens David Buss, psycholoog gespecialiseerd op het gebied van evolutie, wijst een strakke kaaklijn op het feit dat een man een hoog testosterongehalte heeft. Dit zorgt ervoor dat mannen er stoer en mannelijk uit gaan zien, iets wat vrouwen heel aantrekkelijk vinden.

2. Krachtige gelaatstrekken
Dit klinkt wellicht een beetje raar, maar stevige gelaatstrekken laten een soort kracht van een man afkomen. Wees dus niet onzeker over jouw stevige kin of ferme neus, want dit maakt jou helemaal jou en wordt vaak ook erg aantrekkelijk gevonden.

3. Ogen die eruit springen
Wat ook heel duidelijk is in de lijst met zeven schoonheden zijn ogen die contrasteren met de rest van het lichaam. Dus donkere ogen zijn erg mooi bij licht haar en licht ogen zijn erg mooi wanneer je donker haar hebt. Dit zorgt ervoor dat de ogen erg opvallen in het gezicht. Sommige mannen zijn daarnaast gezegend met lange wimpers, iets wat ook erg aantrekkelijk is.

4. Volle lippen
Sommige onderzoeken lijken uit te wijzen dat de grootte van de lippen te maken heeft met de mate waarin je aantrekkelijk bent voor mensen. Voor mannen geldt echter wel vaak dat de lippen niet te groot en vol moeten zijn, dit wordt vaak als vrouwelijk gezien. Wel vinden veel vrouwen het vaak erg mooi als een man stevige, goed verzorgde lippen heeft.

5. Haar op het gezicht
Iets wat vrijwel alleen bij mannen voorkomt is gezichtshaar. Gezichtshaar is dan ook niet alleen iets dat van nature voorkomt, maar ook iets dat mannen kunnen gebruiken om zichzelf uit te drukken. Zo kan je bijvoorbeeld een snor laten staan of een baardje van een paar dagen. Vooral dat laatste is belangrijk, aangezien veel vrouwen een beetje baardhaar bij mannen erg aantrekkelijk kunnen vinden.

6. Kaal hoofd
Voor veel mannen is zo dat naarmate de tijd vordert zij beginnen te kalen. Veel mannen zijn hier erg onzeker over en vinden het een schande. Gelukkig hoeft dit helemaal niet, want een kaal hoofd kan zeker zijn charme hebben. Niet alle vrouwen zullen dit toegeven, maar een goed verzorgde kale man zal de aandacht trekken van veel vrouwen. Het gebrek aan haar op het hoofd zorgt ervoor dat de gezichtskenmerken en de ogen van de man heel erg duidelijk zichtbaar worden.

7. Een gespierd lichaam
Veel vrouwen vinden het aantrekkelijk als een man een beetje spieren heeft. Het getuigt van kracht en het feit dat zij vrouwen kunnen beschermen. Let wel op dat je niet de hele dag in de sportschool moet gaan hangen, dan bereik je juist het tegenovergestelde effect.