Het belang van een goede gezichtscrème bij een droge huid

Je zou het bijna vergeten maar het grootste orgaan van de mens is de huid. Die weegt zo’n 7 kilo en daarmee meer dan de andere organen in het lichaam. Bovendien is de huid belangrijk als beschermlaag tegen invloeden van buitenaf. Het is dus zeer belangrijk om dit orgaan goed te verzorgen. Zeker tijdens de winter wanneer je sneller last hebt van een droge huid die trekkerig aanvoelt, is een goede gezichtscrème onmisbaar.

© Pixabay.com

Kies een gezichtscrème die past bij jouw type huid
Een goede dagcrème zorgt ervoor dat je huid gedurende de dag is beschermd tegen invloeden zoals uitlaatgassen, UV-straling, weersomstandigheden enzovoort. Een nachtcrème helpt juist om de huid te laten herstellen na tijdens de dag te zijn blootgesteld aan al die invloeden. Zeker in extreme weersomstandigheden, zoals een strenge winter of hete zomer, kan de huid extra last hebben van irritatie en uitdrogingsverschijnselen. Ook wanneer je veel water drinkt, iets dat juist helpt de huid gezond te houden. Bij een droge tot zeer droge huid, is het verstandig om een gezichtscrème te kiezen die zorgt voor herstel.

Welke gezichtscrème wanneer gebruiken?
Heb je last van een droge tot zeer droge huid of aandoeningen als eczeem of psoriasis, dan zijn er een aantal crèmes die je kunt proberen om de huid tot rust te laten komen en te laten herstellen. Zoals gezichtscrème van het bekende merk Biodermal. De dagcrème voor de zeer droge huid bevat druivenpitolie, dat onverzadigde vetzuren heeft. Die zorgen ervoor dat de droge huid kan herstellen en wordt beschermd. Daarnaast is deze gezichtscrème ook rijk aan vitamine E en glycerine, die huid zachter maken en de vochtbalans verbeteren. Verder is deze crème PH neutraal en zonder sporen van hypoallergenen & parfums, en dus ideaal wanneer je een kwetsbare huid hebt die snel geïrriteerd raakt.

Eucerin
De Eucerin Verzachtende Gezichtscrème 5 procent Urea is speciaal ontwikkeld voor een huid die uitgedroogd is en trekkerig aanvoelt. Omdat de crème uream en lactaat bevat, wordt vocht beter vastgehouden door de huid. Hierdoor heb je minder last van schilfers en verdwijnt het branderige gevoel.

Het herstellend vermogen van Dermolin
Dermolin is een herstellende crème die van die vervelende rode en schrale plekken aanpakt, zoals uitgedroogde ellebogen of knieën. De crème bevat onder andere provitamine 5, dat kalmerend werkt bij een huid die geïrriteerd is. En dankzij het ingrediënt symcalmin zal de huid ook minder jeuken.

Marokkaanse arganolie
Voor het herstel van huid, haar en nagels zweren ze in Marokko bij arganolie. Deze olie komt uit de noten van de argania spinosa en werkt als een antioxidant. Andere bestandsdelen zijn vitamine E, phenolen, wat gebruikt wordt om ontstekingen tegen te gaan en het huideigen ingrediënt squaleen, dat zorgt dat de huid vocht vasthoudt en soepel aanvoelt. Met name mensen met een droge en gevoelige huid kunnen arganolie gebruiken om het herstel te bevorderen. Breng het niet zomaar op je huid aan wanneer je een notenallergie hebt. Beter is dan om eerst een goede gezichtscrème te gebruiken en daar overeen arganolie aan te brengen.