Het belang van een sport-bh

Wanneer je sport is het erg belangrijk om een sport-bh te dragen, maar veel vrouwen doen dit niet. Vaak is de reden dat ze de bh niet comfortabel vinden of dat ze het een te grote investering vinden. Tegelijkertijd is het wel de normaalste zaak van de wereld om goede sportschoenen te kopen, want we willen onze voeten zo goed mogelijk ondersteunen. Waarom laten vrouwen de sport-bh dan massaal links liggen? Hier zijn vier redenen waarom je altijd een sport-bh zou moeten dragen tijdens een workout.

© Pixabay.com

1. Meer comfort
Veel vrouwen denken dat een sport-bh juist oncomfortabel aanvoelt, maar niets is minder waar. Tijdens het trainen zorgt een goede bh er namelijk voor dat je je juist comfortabeler voelt. De bh zorgt namelijk voor compressie van de borsten. Dit betekent dat de borsten stevig tegen de borstkas gedrukt worden. Dit voelt in het begin misschien wat ongemakkelijk, maar wanneer je in beweging bent is het fijn wanneer de bh je borsten aandrukt. Dit voorkomt dat de borsten gaan stuiteren, een veel voorkomend probleem dat ontzettend ongemakkelijk aan kan voelen.

2. Voorkom rugklachten
Het maakt niet uit of je grote of kleine borsten hebt: wanneer je geen sport-bh draagt kan je jezelf een aantal vervelende rugklachten geven. Dit komt door het gewicht van je borsten. Zonder een goede sport-bh zullen de borsten mee gaan bewegen waardoor er constant extra drukt op je borst komt te staan. Dit extra gewicht moet worden opgevangen door de rug. Een sport-bh voorkomt het stuiteren maar zorgt er ook voor dat het gewicht van je borsten gelijk verdeeld wordt. De bandjes zijn meestal extra breed zodat ze niet in je schouders snijden.

3. Je borsten blijven in vorm
Wanneer je zonder sport-bh traint, kan het zo zijn dat je borsten beschadigen. Dit komt door de constante druk die op de borsten komt te staan wanneer ze gaan stuiteren. Dit kan het borstweefsel beschadigen. Dit borstweefsel bestaat uit ligamenten die als een soort elastiek werken. Ze bepalen de vorm van je borsten en houden ze stevig. Wanneer je zonder bh sport, zullen de ligamenten langzaam maar zeker gaan uitrekken. Dit komt door de zwaartekracht die aan het borstweefsel trekt. Wanneer je dit te lang doet, kan de vorm en de stevigheid van je borsten aangetast worden. Dit betekent dat ze langzaam maar zeker zullen gaan hangen.

4. Geen borstpijn meer
Na een training verwacht je misschien flinke spierpijn, maar wist je ook dat je borstpijn kunt ontwikkelen? Deze pijn kan zelfs al tijdens de training optreden, aangezien je borsten meebewegen met alles wat je doet. Dit kan het weefsel beschadigen en je huid beurs maken. Een goede sport-bh zorgt ervoor dat je borsten op hun plek blijven, wat je ook doet. Voor grote cupmaten is het zelfs aan te raden om een bh uit te zoeken die borsten individueel insluit. Zo hoef je je alleen nog maar te concentreren op je spierpijn.