Wat betekent het dromen over slangen?

Dromen zijn vaak erg belangrijk, al onthoudt niet iedereen wat hij of zij droomt. Zonde, want je kunt enorm veel leren van de dromen die je hebt. Vaak zit er namelijk een onderliggende betekenis aan de droom. Maar wat betekent het als je droomt over slangen?

© Pixabay.com

Hoe de droom vaak gaat
Wanneer je wakker wordt en je beseft dat je over een slang hebt gedroomd, is dit voor de meeste mensen in eerste instantie een beetje intimiderend. Het kan zo zijn dat je niet eens zoveel bezig bent met je dromen, maar dat je het toch een beetje eng vond.
Een slang die voorkomt in een droom kan heel veel betekenissen hebben. Het is voor een groot deel afhankelijk van in welke context de slang voor is gekomen.
Er kunnen dus vele betekenissen aan de slang vastzitten. Het is belangrijk dat jij goed voor jezelf nagaat hoe jij jezelf voelde tijdens de droom en wat je denkt dat de slang jou duidelijk probeerde te maken. Dat klinkt inderdaad een beetje zweverig, maar dromen zijn niets meer dan jouw onderbewustzijn die jou iets duidelijk proberen te maken. Je kunt ook veel afleiden aan jouw gemoedstoestand tijdens de droom. Was je vrolijk, angstig of juist heel verdrietig?

Om tot een goede conclusie te komen van de aard van de slang, kun jij jezelf de volgende vragen stellen:
– Beet de slang mij?
– Waar dacht ik als eerste aan toen ik ontwaakte?
– Hoe verscheen de slang en hoe kwam ik zelf in deze setting?
– Hoe voelde ik mij toen ik de slang zag?

De algemene betekenis van een slang
Het is dus vooral erg persoonlijk wat de betekenis is van een slang in een droom. Toch zijn er wel een paar algemene dingen die vaak te maken hebben met de slang. Zo staat een slang ten eerste vaak symbool voor iets in je leven dat je erg bezig houdt. Je weet wel dat dit je erg bezig houdt, maar je besteedt er gewoonweg weinig aandacht aan. Vaak zijn het wel negatieve dingen.
Ook kan een slang de betekenis zijn voor een verandering die je doormaakt waar je een beetje zenuwachtig over bent. Denk bijvoorbeeld aan een grote verhuizing of de start van een nieuwe, onzekere relatie.
Het derde kenmerk van een slang in een droom is vaak dat het om iets gaat wat echt heel erg diep uit je ziel komt. Het komt echt uit je onderbewustzijn. Het is dus best bijzonder dat je dit mee hebt gemaakt.

De sfeer wanneer de slang bevrijdt
Als je de vragen hierboven voor jezelf beantwoord hebt kun je al veel zeggen over de sfeer van de droom toen je de slang zag. Hoe jij je op dat moment voelde kan een hele positieve of juist negatieve draai aan de droom geven. Stel je voor dat je een heel positief gevoel had bij de slang. Dit kan er op duiden dat je angstig bent voor iets of juist heel zenuwachtig maar dat je deze angst aan het overwinnen bent. Je bent ertegen aan het vechten. Het zegt dat je jezelf ontwikkelt op een goede manier.
Als je jezelf juist heel angstig voelde toen je de slang zag dan kan dit duiden op angsten waar je niet tegenin durft te gaan. Misschien ben je bang voor iets maar durf je dit niet goed toe te geven. Vandaar dat de angst zich in je onderbewustzijn heeft genesteld en het zich uit in de droom met de slang.

Jouw interactie met het beest
Wat ook erg belangrijk is voor de betekenis van de droom is wat jij precies deed met de slang toen deze verscheen in jouw droom. De kans is aanwezig dat jij gebeten bent door de slang. Dit is als het ware jouw onderbewustzijn die aangeeft dat jij bepaalde angsten of een onverwerkt trauma hebt of je zorgen maakt om bepaalde zaken. Je lichaam geeft aan dat je hier iets aan moet doen.

Wanneer je vecht met de slang dan is dit een teken dat je juist wel de angsten in jouw leven aan durft te gaan. Wel is het zo dat je dan vaak jouw eigen gevoelens negeert. Het is belangrijk om dan goed stil te staan bij de gevoelens die jij zelf hebt bij een bepaalde situatie.

Als je wakker wordt
Het is erg verstandig om meteen informatie op te zoeken over wat de slang in je droom precies betekent. Een slang kan voor enorm veel dingen staan, wel is het vaak zo dat een slang staat voor iets groots in je leven dat je de nodige aandacht moet toekennen. Het is aan jou om met bovenstaande vragen en je eigen situatie te bepalen wat dit precies is.