Botkanker bij jongeren

Kanker is een vreselijke ziekte, die jammer genoeg zeer vaak voorkomt in onze samenleving. Het is echt een ziekte van deze tijd. Wanneer kanker vastgesteld wordt, is dat altijd een drama. Wanneer echter jonge, onschuldige mensen getroffen worden, jongeren die nog een heel leven voor zich hebben, vinden we het nog erger!

© Pixabay.com

Botkanker is een vorm van kanker die jammer genoeg vaak bij jongeren voorkomt. Vooral osteosarcoom treft jonge mensen (tot zo’n 30 jaar) veel te vaak. Osteosarcoom houdt in dat er een kwaadaardige tumor wordt vastgesteld, meestal op de armen of benen. De oorzaak van osteosarcoom is helemaal niet duidelijk. Er wordt een verklaring gezocht in een beschadigd stukje DNA, maar zekerheid is hier niet over.

Kanker is altijd een lot dat je plots overkomt. Het voordeel dat jonge mensen hebben, is dat ze zeer sterk zijn. Het lichaam kan veel aan. Hoewel chemo en operaties een grote invloed hebben op de patiënt, is er toch vrij veel kans op slagen. Sterk blijven en je laten bijstaan door al wie je liefheeft, is de boodschap!