De voorbind penis

Om met de deur in huis te vallen. Een strapon is een voorbinddildo. Het is een kunstpenis die bevestigd wordt aan de heupen. Strapons worden zowel door vrouwen als mannen gebruikt.

© pixabay.com

Vrouwen
In het begin is de strapon op de markt gekomen voor lesbische stellen vanwege het gemis van een penis. De voorbinddildo geeft de mogelijkheid om dit gemis op te heffen. Het gebruik is echter ook ‘binnengedrongen’ bij heteroseksuele relaties. Het is dan aan de vrouw om de partner te penetreren. Er zijn diverse soorten strapons zoals de strapon dildo, massieve dildo en complete strapon harnassen. Het gaat dan om maat en lengte. Je kunt kiezen uit een dunne en een dikke dildo.

Pegging
Toch zijn veel hetero mannen die weinig hebben met anale seks of pegging. De voornaamste redenen hebben te maken met hun seksualiteit, schaamte en hygiëne. In de rolverandering is het voor vele mannen ook lastig om zich over te geven aan een partner. Volgens een vooraanstaand sekstherapeut is niet alleen de rolwisseling van macht een gegeven, maar de stimulering van de mannelijke prostaat. De prostaat is namelijk in feite de mannelijke g-spot, en de stimulatie ervan kan leiden tot een orgasme.

Dildo
Een voorbind dildo moet goed passen. Veel strapon harnassen zijn verstelbaar en hebben dus een minimale en maximale afmeting. Verder zijn ze verkrijgbaar in allerlei soorten materialen zoals elastieken banden, stof of leer. Het is een persoonlijke keuze welk materiaal het prettigst is. Leer voelt voor veel mensen sexy en ziet er mooi uit. Kies bij leer wel voor bredere zachtleren bandjes. Sommige strapons zien er uit als een slip en zijn gemaakt van stof.

Anale seks vraagt wel om een goede hygiëne. De endeldarm bevat veel bacteriën die zeer gemakkelijk een infectie of irritatie van de penis kunnen veroorzaken. Vooraf naar het toilet en goed douchen is een minimale vereiste. Een klysma biedt de beste darmspoeling. Een condoom biedt de beste bescherming.