Dimmen, gast! Waarom ook jij je verlichting in huis moet dimmen

Een huis is waar mensen van nature eenzaamheid en comfort kunnen vinden. De meeste mensen voegen kamerplanten toe en schilderen hun huis opnieuw om het een gezelliger gevoel te geven. Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich echter degenen die ook troost vinden in schemerige verlichting, bewerend dat het het ontbrekende stuk was dat hen een gevoel van gezelligheid en klasse bracht. Als je hebt overwogen om je binnenverlichting te vernieuwen, lees dan verder.

© unsplash.com

Waarom zou u dimlichten moeten hebben?

Na een lange dag werken zijn er momenten waarop we ons vroeg in de avond prikkelbaar of slaperig voelen. We hebben vaak de neiging om sommige ruimtes in huis erg verlicht te laten, terwijl andere zwak zijn, zonder rekening te houden met de relevantie van binnenverlichting voor onze stemming. Maar wist je dat je lichtinstellingen misschien met je emoties hebben gespeeld?
Studies tonen aan dat verlichting niet alleen de visuele omstandigheden beïnvloedt, maar ook een belangrijke rol kan spelen in onze biologische functies en emoties. En licht met dimfunctie wordt bovendien vaak geassocieerd met tot rust komen en ontspannen na het werk.

1. U kunt gemakkelijk een perfecte sfeer bereiken met weinig licht

Aan de interieurrenovatie hoeft u niet veel uit te geven. Interieurverfraaiing is moeilijk te bereiken als je een verouderd interieurverlichtingsontwerp hebt, dat alleen aan/uit-instellingen heeft. Maar als uw lichtinstellingen al dimklaar zijn, kunt u moeiteloos die sfeer bereiken die u wenst en is er maar één aanraking nodig. U kunt nooit fout gaan met deze kostenefficiënte functie.

2. Gedimde verlichting is een kostenefficiënte schoonheidshack voor thuis

Aangezien gloeilampen voor gedimd licht niet op volle capaciteit werken, kan gedimde verlichting niet alleen de sfeer van uw huis veranderen, het kan u ook helpen elektriciteit te besparen zolang uw vertrouwde erkende elektricien voor uw binnenverlichtingsinstallatie zorgt. Hun levensduur gaat vaak tot drie keer langer mee dan de reguliere bollen. Dat is nog een potentiële besparing, toch?

3. Gedimde verlichting kan u helpen om een ​​goede nachtrust te krijgen

Bij afwezigheid van licht vertellen de lichtgevoelige cellen van ons netvlies onze hersenen onmiddellijk dat het tijd is om te rusten. Daardoor begint onze pijnappelklier melatonine te produceren, ook wel het slaaphormoon genoemd.
Omdat licht echter de alertheid stimuleert, kan elke helderheid de melatonineproductie gemakkelijk verstoren. Mensen zonder diminstellingen moeten altijd kiezen tussen het licht volledig aan of uit. Soms kregen ze daardoor te maken met een verstoorde slaapcyclus.
Ondertussen kunnen degenen die al dimlicht in hun systeem hebben geïnstalleerd hun blootstelling aan licht voor het slapengaan gemakkelijk beheren voor een betere kwaliteit en kwantiteit van de slaap.