Een quiche bakken die altijd lukt? Dat doe je zo!

Een quiche is niet alleen hartstikke lekker, maar ook nog eens heel eenvoudig en snel te maken. Benieuwd hoe je de perfecte quiche maakt? Wij geven een aantal tips.

© pixabay.com

Lekker recept

Weet je nog niet precies wat voor quiche je wilt maken? Ga dan, om te beginnen, op zoek naar een lekker quiche recept.

 

De bodem

Heb je een recept gekozen? Dan moet je de bodem kiezen. Voor een quiche kun je kiezen tussen een bladerdeegbodem of een kruimeldeegbodem. Zelf bladerdeeg maken duurt lang, kruimeldeeg daarentegen is makkelijk zelf te maken. Ook kun je in veel supermarkten kant-en-klare bodems kopen.

 

Blind bakken

Wil je een krokante bodem? Dan is het zaak om de bodem blind te bakken. Dat kun je doen met speciale bakparels, maar ook gedroogde linzen, kikkererwten of rijst werken prima.

 

Groenten klaarmaken

Wanneer je harde groenten wilt gaan gebruiken voor in de quiche, dan kun je deze het beste eerst even stoven of stomen. Dat zorgt ervoor dat ze wat zachter worden en extra smaak krijgen. Dep de groenten na het stoven goed droog, want anders kan de bodem van de quiche waterig worden.

 

De basisvulling

Iedere quiche heeft een basisvulling nodig. Deze wordt bijna altijd gemaakt met melk, room en eieren. Voor een perfecte basisvulling kun je het beste uitgaan van 3 eieren, 1 dl room en 1 dl melk. Geef de vulling wat smaak door er peper, zout en nootmuskaat aan toe te voegen. Ook kun je er kaas aan toevoegen.

 

De quiche vullen

Tot slot moet de quiche worden gevuld. Voeg eerst de groenten toe en daarna pas de basisvulling. Zo zorg je ervoor dat alles mooi wordt verdeeld. Je kunt op het einde nog wat kaas toevoegen. Zet de quiche in een voorverwarmde oven van 180°C en binnen 30 minuten heb je een heerlijke quiche!