Eet kiwi bij slaapproblemen

Een goede nachtrust is belangrijk voor je algemene gezondheid. Het zorgt ervoor dat je lichaam zich helemaal kan herstellen na een lange en vermoeiende dag, zodat je de volgende ochtend weer vol energie aan het werk kunt gaan. Het is daarom erg vervelend wanneer je last hebt van slapeloosheid. Urenlang draaien in bed is voor niemand fijn. Het laat de nachten langer duren en zorgt er ook nog eens voor dat je je steeds slechter gaat voelen. Iedereen heeft wel eens last van een nacht waarin je niet goed kunt slapen, maar voor sommige mensen is het probleem iets structureels. In dat geval wordt er gesproken van een slaapstoornis. Dit kan langdurig zijn, maar ook weer voorbij zijn in enkele dagen of weken. De oorzaken van slapeloosheid kunnen ontzettend veel uiteenlopen, maar er is één ding zeker: je kunt deze slaapproblemen te lijf gaan met een goed voedingspatroon.

© Pixabay.com

De juiste stoffen voor je lichaam
Het is algemeen bekend dat een goed dieet en veel bewegen belangrijk zijn voor de gezondheid van je lichaam. Het zorgt ervoor dat je bloedsomloop goed is, je niet teveel vet en zout binnenkrijgt en daardoor hartproblemen krijg en het houdt je ook gewoon fit. Wanneer je lichaam de juiste voedingsstoffen krijgt, kan deze zichzelf namelijk ook goed onderhouden. Je immuunsysteem is sterker en kan daardoor vervelende virussen en bacteriën bestrijden. Een goed slaappatroon heeft dezelfde invloed op je gezondheid. Door de rust die je je lichaam gunt, kun je helemaal herstellen waardoor je lichaam weer optimaal kan presteren. De combinatie van een goed dieet en een goed slaappatroon zorgt er dus voor dat je zo gezond mogelijk blijft. Maar wist je dat een goed dieet je slaappatroon ook kan verbeteren? Mensen die last hebben van slaapstoornissen blijken allemaal gebaat te zijn bij het innemen van verschillende stoffen die in gezonde voeding zitten. Voornamelijk fruit is een belangrijke bron voor deze rustgevende stoffen.

Een kiwi om te slapen
Je zult misschien wel vaker van antioxidanten gehoord hebben. Deze stoffen worden voornamelijk geadverteerd door producenten van huidverzorgingsproducten, omdat ze helpen om het verouderingsproces van je huid tegen te gaan. Antioxidanten zijn niet alleen in crèmes en lotions te vinden, maar ook in allerlei verschillende soorten fruit. Vooral de kiwi is een fruitsoort die boordevol deze stof zit. Maar hoe zijn antioxidanten te linken aan een goed slaappatroon? Oxidatieve stress is een resultaat van te weinig slaap. Dit kun je verhelpen door voldoende fruit en groenten te eten waar antioxidanten in zitten. Een ander probleem dat slapeloosheid kan veroorzaken, is een foliumzuurtekort. Gelukkig is daar ook een natuurlijk middel voor. De kiwi zit namelijk niet alleen vol met antioxidanten, maar ook nog eens met foliumzuur! Dit fruit is dus de ideale snack voor iedereen die problemen heeft met zijn slaappatroon. Eet gezond en je lichaam is in staat om weer helemaal tot rust te komen in de nacht. Zo kun je weer energiek aan de nieuwe dag beginnen.