Ge-sple-ten haarpunten? Verzorg je haar op de juiste manier

Gek word je er van! Je haar zit fantastisch, maar als je je haar volgt van je kruin tot aan de uiteinden word je steeds minder blij. Het uiteinde zit namelijk niet fantastisch. Je probeert de gespleten punten bij elkaar te brengen met allerlei lapmiddeltjes, maar het helpt niets. Hoe kan dit? En wat moet je hier tegen doen?

© pxhere.com

Het ontstaan van gespleten haarpunten
Gespleten haarpunten zijn een gevolg van het verzorgen van je haar op een verkeerde manier. Of je doet er te weinig aan of je geeft je haar de verkeerde verzorging. Je haar moet genoeg voedingsstoffen krijgen, want alleen dan heb je een gezonde haargroei. Je punten zijn het oudst en hebben daardoor het meeste mee gemaakt. De kans dat ze splijten is daardoor gewoon groter. Dit kan vooral door het gebruik van hete föhns en stijltangen, maar ook het verven of permanenten van je haar heeft een negatieve invloed op de gespleten punten. Ook heeft iedereen ander haar en is de kans bij de ene persoon groter op gespleten haarpunten dan bij de andere.

De oplossing
Moet je je haar kort knippen, wanneer je haarpunten gespleten zijn? Misschien ben je er dan vanaf. Vanaf dan kan je aandacht besteden aan je haar en hoofdhuid en je haar gezond terug laten groeien. Wellicht is dit iets te drastisch, maar knippen is wel de oplossing. Dit is handig als je je haar op één lengte draagt. Je kunt dan de gespleten punten er steeds weer af laten knippen. Wanneer je lagen in je kapsel hebt, wordt dit iets moeilijker. Wanneer je dan de gespleten punten er af knipt, kan het hele model niet meer te zien zijn. Het is van belang dat je begint te redeneren vanuit je hoofdhuid en dat je ervoor zorgt dat je haar gezond wordt, anders blijf je aan het knippen.

Geen oplossing
Vaak worden er dingen geprobeerd om het haar maar niet af te hoeven knippen. Waarschijnlijk ben je verder van je huis als je één van de lapmiddeltjes gebruikt. Je moet de gespleten haarpunten niet gaan samenschroeien of camoufleren met siliconenproducten. Dan is het beter om niets te doen, omdat je moet denken in het belang van je haar.

Wil je nooit meer last hebben van gespleten haarpunten? Dan is de goede verzorging van je haar van groot belang. Je moet je haar op de juiste manier verzorgen. Je kunt hiervoor altijd de kapper om advies vragen.