Gezonder leven? Dan helpt masturberen!

Bijna iedereen doet het, de één wat meer en de ander wat minder. Het is leuk en lekker. Maar wist je dat het ook nog eens heel gezond is? Het is niet alleen onderdeel van een gezond seksleven, maar ook nog eens goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid!

© pixabay.com

Masturberen is goed voor je lichaam
Dat je niet doof wordt van masturberen (zoals men vroeger zei) is ondertussen wel duidelijk. Maar dat er ook echt gezondheidsvoordelen zitten aan masturberen is minder bekend. Toch is het zo, voor mannen én vrouwen. Zo werkt een orgasme pijnstillend voor verschillende soorten pijnen. Studies tonen aan dat klaarkomen verlichtend werkt bij bijvoorbeeld hoofdpijn en zelfs katers! De neurotransmitters en endorfines die vrijkomen werken als een natuurlijke pijnstiller. Voor vrouwen is het goed om te weten dat klaarkomen ook kan helpen bij menstruatiekrampen. Daar zorgt niet alleen de endorfine voor, maar ook de samentrekkingen van de baarmoeder halen de scherpe randjes van je menstruatie af. Ben je het zat om alleen met je handen jezelf te plezieren? Dan ben je bij desexshop.nl aan het juiste adres voor een gezonde dosis inspiratie.

© pixabay.com

Masturberen is ook goed voor je geest
Niet alleen lichamelijk zijn er voordelen aan klaarkomen, ook geestelijk kun je er veel baat bij hebben. Het is natuurlijk goed voor je humeur en verhoogt je gevoel van tevredenheid, vanwege de dopamine, endorfine en oxycotine die er vrijkomen bij een orgasme. Je komt er van in een heerlijke roes die te vergelijken is met high zijn. Maar dat is nog niet alles. Tijdens je orgasme verhoogt je lichaam automatisch de productie van het hormoon cortisol. Dit hormoon bepaalt in grote mate hoe je reageert op stress. Hoe meer cortisol, des te beter je er mee om kunt gaan. Dat relaxte gevoel zorgt er ook voor dat je beter slaapt.