Hoe krijg je gezonde, mooie nagels?

Heb jij gezonde nagels? Zijn jouw nagels een beetje rozig met wit? Hebben jouw nagels geen scheurtjes en zijn ze helemaal glad? Veel mensen hebben dit niet. Broze nagels kunnen door verschillende dingen ontstaan, zowel door interne als externe factoren. Het is handig om te weten hoe je gezonde nagels kunt krijgen. Wil jij dit ook weten? Nagels zijn tenslotte een onderdeel van de eerste indruk die iemand van je krijgt.

© Flickr.com

Gezond leven
Je raadt het al, maar ongezond eten heeft ook invloed op je nagels. Wanneer je een tekort hebt aan vitamine B8, vitamine D, calcium en zink, ontstaan broze nagels. Het is van belang om gevarieerd te eten. Eerder genoemde ingrediënten zitten in eieren, vis, zuivel, noten, fruit en groenten. Wanneer gevarieerd eten niet genoeg is, kun je supplementen eten om deze vitaminen binnen te krijgen. Naast gezond eten, is het ook van belang dat je stress en slaaptekort vermijdt.

Beschermen en hydrateren
Het is belangrijk dat je je nagels zo nu en dan hydrateert door middel van handcrème of lotion en dat je je nagels beschermt, vooral tegen heet water. Schoonmaakmiddelen met sterke chemicaliën kunnen ook beter niet in contact komen met je nagels. Koop daarom een paar hippe handschoentjes die je nagelss beschermen. Wanneer je je nagellak wilt verwijderen, doe dit dan niet met nagellakremover met aceton. Bescherm je nagels ook door ze niet te veel te belasten. Onthoud: nagels zijn geen gereedschap!

Scheurtjes voorkomen
Om scheurtjes te voorkomen kun je nagelverharder gebruiken. Nagelverharder is bij de drogist verkrijgbaar. Daarnaast is het handig om je nagels niet te knippen, maar te vijlen. Knippen van nagels veroorzaakt scheurtjes. Een tip hierbij is dat je je nagels niet moet vijlen terwijl ze nog nat zijn. Op het moment dat ze nat zijn, zijn ze erg kwetsbaar. Ten slotte is het ook van belang dat je geen nepnagels gebruikt. Deze nagels gaan ten koste van je eigen nagels. Het is heel moeilijk om na het gebruik van nepnagels je eigen nagels weer mooi en gezond te laten worden. Wanneer je nagels scheuren en afbreken, moet je ze wat extra aandacht geven. Op de lange termijn is dit duurzamer voor je nagels.

Bovenstaande helpt je je nagels mooi en gezond te krijgen en te houden. Dit is van belang, omdat het iets zegt over de eerste indruk, maar je wordt er toch zelf ook blij van?