Hoofdluizen bij volwassenen

Mensen denken vaak dat hoofdluizen uitsluitend voorkomen bij kleine kinderen. Dat is echter complete onzin. Ook volwassenen kunnen deze lastige beestjes op bezoek krijgen.

┬ę Vimeo.com

Zo is het bijvoorbeeld niet ongewoon dat ook de ouders, leerkracht of andere familieleden van kinderen met luizen, ze zelf ook snel in hun haren hebben zitten. Luizen zijn namelijk erg besmettelijk. Volwassenen ontsnappen hier niet aan.

Hoe komt het dan dat kinderen er toch meer mee geconfronteerd worden? Hiervoor is er een simpele verklaring. Kinderen hebben veel meer contact met elkaar, op school bijvoorbeeld. Zo kunnen de kleine, vervelende beestjes makkelijk van de ene persoon naar de andere overgaan. Ook via jassen en mutsjes die dicht bij elkaar op kapstokjes hangen kan besmetting gebeuren.

Het hebben van luizen is absoluut niets om je over te schamen, toch wordt het vaak niet graag toegegeven. Het is gewoon van belang je haren goed te doorkammen en eventueel te verzorgen met luisdodende producten die je bij je apotheker kan vinden. Je bent er zo weer vanaf!