Keelkanker

Kanker is een vreselijke ziekte die zowat overal in het lichaam kan voorkomen. Een gekende kankersoort is keelkanker. Keelkanker ontstaat uit een kwaadaardige tumor. Deze tumor kan zowel bij het strottenhoofd, op de stembanden of in een ander deel van de keel voorkomen. In al deze gevallen spreken we globaal over ‘keelkanker’. Keelkanker komt zowel bij kinderen, als bij volwassenen voor.

© Pixnio.com

Het is vrij zeldzaam bij ons, maar in verscheidene andere landen (vooral in Azië) is het frequent voorkomende kankersoort. Dit komt door het vaak voorkomen van een virus in die streken.

De eerste symptomen doen vaak niets ernstigs vermoeden. Het gaat meestal gewoon om een verstopte neus of een verstopte buis van Eustachius, waardoor je minder goed begint te horen. Maar wie heeft er nog nooit eens een verstopte neus gehad? Veel mensen gaan in die gevallen zelfs al niet meer langs de arts. Wanneer er echter ook frequente spontane neusbloedingen voorkomen, is de kans al groter dat de persoon in kwestie naar de arts gaat.

Snel naar de arts gaan, is een must. Keelkanker is namelijk een kankersoort die zich vrij snel verspreid. Snel handelen is de boodschap!