Longen

Onze longen vormen een onmisbare schakel in ons lichaam. Ze zijn namelijk verantwoordelijk voor onze ademhaling. Doordat we ademen vindt er een gaswisseling plaats tussen lucht en bloed en dat is noodzakelijk voor een goede werking van ons lichaam.

© Pixabay.com

Meestal doen onze longen automatisch wat ze moeten doen. We moeten er dan niet bij stilstaan hoe we moeten ademen. Ons lichaam doet dat automatisch. Wanneer onze longen met een bepaalde kwaal te maken krijgen, kan dat dan ook zeer problematisch zijn.

Verschillende vervelende aandoeningen zijn mogelijk. Merk je op dat je zelf de laatste tijd wat kortademiger wordt, vaak moet hoesten, meer slijm produceert dan anders,… Dan is het zeker niet slecht bij je huisarts langs te gaan. Uiteraard is het niet noodzakelijk meteen het ergste te vrezen. Er zijn ook veel ‘lichte’ aandoeningen van de longen mogelijk.

Gaat het toch om een ernstige kwaal? Dan is het zeker goed dat je er zo snel mogelijk bij bent, zodat een passende behandeling meteen opgestart kan worden.