Luizen bestrijden? Met koorts!

Hoofdluizen klitten zich vast in je haren en bezorgen je een vervelend, jeukerig gevoel. Vooral boven je oren en in je nek zijn de beestjes te vinden, gezien dit lekker warme plekjes zijn. Hier vertoeft de luis erg graag. Bij te koud of te warm sterven luizen erg snel.

© Pixabay.com

Als een persoon die luizen heeft, ook nog eens geconfronteerd wordt met een hevige koorts, dan zullen de luizen zeer snel verdwijnen. Deze hitte kunnen ze namelijk niet overleven. Door het feit dat luizen zo afhankelijk zijn van de temperatuur, zijn er ook verschillende tips die je kan toepassen om ze te bestrijden. Zo is het bijvoorbeeld goed je lakens, kussenslopen en zelfs knuffels te wassen op 60°. Zo raken de luizen die hierin achterbleven, oververhit en gaan ze dood.

Ook door je kleding 24uur lang in de diepvries te stoppen, bestrijdt je de luizen. Deze temperaturen zijn namelijk te koud. Uiteraard kan je niet met je hoofd in de diepvries hangen. Daarom is het nog steeds belangrijk om naast deze algemene tips, ook je haren zelf goed te verzorgen met speciale anti-luis producten.