Dit moet je eten om griep te bestrijden

De winter nadert weer en dat betekent automatisch ook dat er weer velen geveld gaan worden door de griep. Net als ieder jaar komen er wellicht meerdere griepepidemieën het land. Hoewel besmetting nauwelijks te voorkomen is, kun je er wel alles aan doen om zo gezond mogelijk te blijven. Dat kan met pillen of prikken bij de dokter, maar nog veel beter is het om gezond te blijven met gezonde voeding. Hieronder staan vijf tips met natuurlijke bestrijders van griep!

© Pixabay.com

Broccoli
Broccoli is één van de meest gezonde groenten en ook nog eens een prima bestrijder van de griep. In deze groente is namelijk sulforafaan te vinden. Deze stof is een ontgifter en antioxidant. Daarnaast blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat de kiemen van broccoli automatisch de afweer versterken tegen een griepvirus. Al bij honderd gram verse broccoli wordt het aantal afweercellen verhoogd. Tegelijkertijd verlaagt de groente de irritatie die je in de winter vaak in het neusslijm krijgt.

Eet gezonde vetten
Niet alle vetten zijn ongezond. Vooral in vis zijn erg gezonde vetzuren te vinden. Denk daarbij aan makreel, haring of zalm. De vetzuren werken als brandstof voor je lichaam waardoor je minder snel uitgeblust raakt. Bovendien helpen de omega 3-vetzuren ook nog eens om lichaamsvet te verbranden en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen in de wintermaanden. Eet het minstens twee keer per week!

Zwarte vlierbessen
Nog zo’n wondermiddel tegen de griep: Vlierbessensiroop! Zwarte vlierbessen zijn ontzettend efficiënt in de strijd tegen griep en dat komt vooral doordat het je immuniteit verhoogt. Je kunt zelf eenvoudig siroop maken van de zwarte vlierbessen. Wist je trouwens dat Sambucol wordt gemaakt van deze bes? Dit middel wordt al ruim 2000 jaar gebruikt omdat het sterke antivirale eigenschappen heeft.

Knoflook
Natuurlijk, knoflook zorgt voor een behoorlijke lucht en je moet vaak meerdere keren je tanden poetsen wil je de lucht kwijt raken na het eten. Toch eten veel mensen het, simpelweg omdat het vele gerechten een stuk lekkerder maakt. Er is echter nog een extra reden om knoflook te eten, zeker in het najaar en de winter. Knoflook bevat namelijk allicine. Dit is een stofje dat een positieve invloed op de witte bloedcellen in je lichaam. En deze witte bloedcellen zijn uiterst belangrijk in je lichaam om virussen te bestrijden. Het is dus een uitstekend middel om de griep tegen te gaan. Je kunt het natuurlijk in je gerechten verwerken, maar om de knoflook nog effectiever in te zetten tegen griep, kauw je elke dag twee rauwe teentjes knoflook. Twijfel je nog steeds vanwege je ruikende adem na het eten van knoflook? Kauw dan erna op peterselie en de lucht verdwijnt vanzelf!

Gebruik citrusvruchten
Citrusvruchten zijn de ideale tegenstanders van griepvirus. Ze zitten namelijk boordevol vitaminen en die zijn op hun beurt weer goed voor je weerstand. Vooral grapefruit en citroen zijn waardige tegenstanders van het griepvirus. Varieer ook eens met bijvoorbeeld citroenwater of citroenthee.