Overlevingskans botkanker

Botkanker is één van de kankersoorten waar weinig mensen mee geconfronteerd worden. Bij minder dan 1% van alle vastgestelde kankers, gaat het om primaire botkanker. Zoals bij alle soorten kankers, zijn er ook bij botkanker verschillende graden van agressiviteit mogelijk.

© Pexels.com

Wanneer je er snel bij bent en het gaat om een tumor met een lage agressiviteit, zijn er zelden uitzaaiingen. Bij dergelijke vormen is de slaagkans van de behandeling dan ook veel groter dan bij agressieve kankers. De kanker evolueert zich echter vrij traag, wat wil zeggen dat veel mensen er redelijk snel bij zijn.

Om in cijfers te spreken… Wanneer er geen uitzaaiingen zijn, is er een slaagkans van zo’n 60%. In de spijtige gevallen waar er wel uitzaaiingen worden vastgesteld, gaat dit cijfer sterk naar omlaag. Ook indien je hervalt na de behandeling is de kans op slagen ineens veel kleiner. Kanker is sowieso een zeer zware last om dragen. Een sterk karakter, veel steun uit de omgeving en vooral veel hoop zijn dus echte musts!