Voor het slapengaan je make-up grondig verwijderen is een must

Veel vrouwen dragen het bijna elke dag: make-up is een onderdeel geworden om je persoonlijkheid mee te uiten. Wanneer je iemand bent die zichzelf graag mooi maakt met wat make-up, moet je ook rekening houden met het verwijderen van deze producten. Het is voor de gezondheid van je huid namelijk erg belangrijk dat deze elke dag weer gereinigd wordt. Oude make-up kan er namelijk voor zorgen dat je poriën verstopt raken en dat de huid zichzelf niet meer goed genoeg kan reinigen. Dit kan voor grotere problemen zorgen, zoals een sneller verouderingsproces waardoor rimpels ontstaan. Wil je weten hoe je het beste je make-up kunt verwijderen? Hier vind je een handig stappenplan.

© Flickr.com

Reinigingsproducten
Er zijn verschillende handige producten op de markt die speciaal zijn ontwikkeld om make-up te verwijderen. Wat hebben deze producten wat gewone zeep niet heeft? Over het algemeen zijn deze producten milder, waardoor ze de huid niet uitdrogen zoals een normale zeep dat doet. Daarnaast bevatten veel reinigers een vorm van olie. Olie is namelijk het perfecte middel om waterproof producten mee te verwijderen. Mascara en eyeliner zijn vooral makkelijk te verwijderen met een product op oliebasis. Doe de reinigingsmelk of -lotion op een wattenschijfje en wrijf het product zo in de huid. Met een rondgaande beweging zorg je ervoor dat je geen enkel plekje mist. De beste wattenschijfjes hebben een geribbelde textuur. Dit zorgt voor meer grip waardoor de huid diep gereinigd kan worden.

Tonic
Het verwijderen van je make-up met een reinigingsproduct is slechts de eerste stap. Wanneer je dat eenmaal hebt gedaan, kan je aan de slag met tonic. Dit is een erg vloeibaar middel dat diep in de poriën kan binnendringen. Het zorgt voor extra verfrissing en reiniging, en is vooral bedoeld om je huid voor te bereiden op het gebruik van een voedende crème of lotion. Door je huid op een diep niveau te reinigen, staan je poriën open voor het opnemen van de voedzame stoffen in dit soort crèmes. Dat maakt de tonic de perfecte tussenstap. Het product is te mild om enkel als reiniger te gebruiken, maar heeft een diepere werking dan de meeste reinigers.

Voeding voor je huid
Je hebt je make-up gereinigd, maar je huid heeft meer nodig dan alleen maar een schoon gevoel. Door het gebruik van lotions en reinigers kan je huid namelijk uitdrogen. De laatste stap in het reinigingsproces is dan ook het aanbrengen van een voedende crème. Deze komen in allerlei verschillende soorten voor. Sommige crèmes zijn speciaal ontwikkeld voor de oudere huid, terwijl andere soorten zich weer richten op het voorkomen van uitdroging. Door goed te kijken naar de problemen die zich voordoen op je huid, kan je een crème vinden voor de perfecte laatste stap van je reinigingsproces. Zo geef je je gezicht de juiste voedingsstoffen om zich weer helemaal te herstellen. Een bijkomend voordeel is dat je make-up dankzij deze crèmes ook weer beter tot zijn recht komt.