Uit wat voor ingrediënten bestaat een huidverzorgende zalf meestal?

Elke huid heeft verzorging nodig om er gezond en stralend uit te zien. Bovendien is huidverzorging ook belangrijk om je goed te voelen. Het is niet fijn als je gezicht een droge huid heeft en trekkerig aanvoelt. Of als je huid zo vet is dat deze lijkt te glimmen. Je huid veroudert met de jaren en heeft daarom eveneens extra verzorging nodig. Daarom is het zo belangrijk om een huidverzorgende zalf te gebruiken. Wat het geheim daarachter is qua ingrediënten ontdek je hier.

© pixabay.com

Hydraterende ingrediënten

Je huid heeft heel wat te verduren met blootstelling aan zonlicht, regen, kou en andere omstandigheden. Om de conditie van je huid op peil te houden, is hydratering heel belangrijk. Dat is ook een reden waarom een huidverzorgende zalf over hydraterende ingrediënten beschikbaar, zoals de producten van Clinique. Dit merk ontwikkelt onder meer producten met aloë-water. Om het vocht vervolgens ook in je huid vast te houden, speelt het ingrediënt hyaluronzuur een belangrijke rol. Dit bestanddeel is te zien als een natuurlijke vochtmagneet die ervoor zorgt dat je huid gehydrateerd blijft.  La Roche Posay is een ander merk dat eveneens huidverzorgende producten heeft met bronwater als hydraterend ingrediënt.

Natuurlijke ingrediënten en vrij van allergenen

Er zijn veel mensen met een gevoelige huid die gebaat zijn bij het gebruik van een huidverzorgende zalf met natuurlijke ingrediënten. Of bij huidverzorgingsproducten die vrij zijn van bijvoorbeeld parabenen en ftalaten. Een ontsteking van de huid komt vaak voor door de geur van een product. Als je huid daar gevoelig voor is, kan je het beste kiezen voor een product dat parfumvrij is. Heb je last van een allergie dan is het goed om te weten dat er huidverzorgende crèmes zijn die vrij zijn van allergen. Hierdoor voorkom je dat je met een allergische reactie te maken krijgt.

Huidverzorging met selenium

Er zijn ook huidverzorgende zalven beschikbaar die over selenium als ingrediënt beschikken. Selenium staat niet voor niets bekend als beauty-mineraal en draagt dan ook bij aan een optimale verzorging van je huid. Overigens is selenium een van de vitale mineralen voor een gezond lichaam ook al heb je er maar weinig van nodig. Selenium komt niet alleen voor in huidverzorgingsproducten, maar maakt ook deel uit van voedingsproducten. Er zijn uiteraard allerlei verzorgende crèmes op de markt beschikbaar voor uiteenlopende huidtypen. Het is dan ook zo dat elk verzorgingsproduct voor een specifiek huidtype weer over andere bestanddelen beschikt. Het is in elk geval zo dat de hydraterende eigenschappen doorgaans altijd deel uitmaken van crèmes.