Waarom is masturberen zo goed voor je?

We praten liever niet over masturberen, maar toch is het heel belangrijk om af en toe de hand op jezelf te leggen. Masturberen is eigenlijk heel goed voor de gezondheid. Hieronder krijg je zeven voordelen van een privé sessie in de slaapkamer.

© pexels.com

#1 Je komt sneller en beter klaar tijdens de seks

Heel veel vrouwen hebben moeite met het krijgen van een orgasme tijdens de seks met hun partner. Slechts weinig vrouwen helpen zichzelf af en toe een handje, namelijk negen procent van de ondervraagden. Duik daarom af en toe in je eentje de slaapkamer in. Na een tijdje weet je feilloos jouw beste en meest intieme plekjes te vinden.

#2 Beter en dieper slapen

Waarom vallen we toch zo snel in slaap na een heerlijke vrijpartij? Na een orgasme komt er een stofje in je hersenen vrij die de diepe slaap stimuleert. Ditzelfde stofje komt vrij als je hebt gemasturbeerd tot een orgasme. Dus handjes onder de dekens als je een nachtje moeilijk in slaap komt.

#3 Goed voor je immuunsysteem

Een orgasme is stimulerend voor lichaam en geest, omdat er verschillende goede stofjes door het lijf worden aangemaakt. Het maakt bijvoorbeeld cortisol aan. Dit stresshormoon is in kleine hoeveelheden goed voor lichaam en geest. Daarnaast komt het gelukshormoon oxytocine vrij en dit zorgt voor het intense en gelukzalige gevoel. Je voelt je dus echt heerlijk daarna…

#4 Je seksleven wordt er ook beter op

Wil je je seksleven met je partner een boost geven? Dan is het zeker een aanrader om regelmatig te masturberen. Je leert jezelf daar beneden beter kennen en dat komt weer goed van pas tijdens de seks met je vriend(in). Als je weet welke plekjes bij jou zorgen voor een knallend hoogtepunt, kun je dit weer gebruiken tijdens de lakens met je partner. Goede kennis van jezelf zorgt er dus voor dat jullie samen maximaal genieten. Bovendien kan je gemakkelijker nieuwe dingen proberen met jezelf dan onmiddellijk met je partner. Een anaal dildo is iets dat vrouwen bijvoorbeeld liever eerst zelf testen alvorens ze met hun partner aan de slag gaan.

© pexels.com

#5 Een vrolijker humeur door masturberen

Het is wetenschappelijk bewezen dat je er vrolijk van wordt, als je het heft in eigen handen neemt. Het is namelijk heel goed om jezelf volledig op nummer 1 te zetten en je eigen plezier voorop te zetten. Ook zorgt een orgasme ervoor dat het gelukshormoon dopamine vrij komt. Dit zorgt voor een gelukzalig gevoel en dat werkt nog een aantal uren door. Dat is natuurlijk weer fijn voor je directe omgeving.

#6 Lager stresslevel

Voel je je soms een beetje gespannen? Soloseks verlaagt je bloeddruk en er komt een flinke dosis endorfine vrij. Deze combinatie zorgt voor een ontspannen gevoel. Het is in ieder geval voordeliger dan een vakantiereis.

#7 Boost voor je bloedsomloop

Voel je hoe je hartslag stijgt als je bijna op je maximale top zit? Door die snellere hartslag wordt je bloed extra snel door je lichaam gepompt. Hierdoor worden weer je alertheid en concentratie getriggerd. Ook is een potje masturberen een boost voor je bloedvaten en weefsel. Dus skip de koffie. Gewoon even masturberen voor werk en je bent de hele dag ready to go.