Zelf citroen bodyscrub maken in 5 stappen

Door regelmatig een bodyscrub te gebruiken, maak je je huid heerlijk zacht. Je kunt bodyscrub kopen in de winkel, maar je kunt ook zelf een heerlijke scrub maken. Vaak is dit veel goedkoper dan het aanschaffen van een kant-en-klare bodyscrub in de winkel. Zeker als je regelmatig aan het scrubben bent onder de douche, is het dan ook interessant om je eigen beauty scrub te maken.

©publicdomainpictures.net

In dit artikel lees je hoe je zelf een bodyscrub kunt maken. Voor de scrub op deze pagina heb je slechts drie ingrediënten nodig. Dit maakt deze scrub extra goedkoop en gemakkelijk om te maken.

Wat heb je nodig?
Om zelf een citroen bodyscrub te maken, heb je slechts drie ingrediënten nodig. Het gaat om twee eetlepels koudgeperste extra virgin kokosolie, 10 eetlepels grof zeezout en een halve citroen. Heb je geen kokosolie in huis? Dan kun je ook amandelolie, olijfolie of een andere oliesoort gebruiken.

Hoe maak je de bodyscrub?
Om zelf een citroen bodyscrub te maken, hoef je alleen onderstaande stappen te volgen.

Stap 1: neem een kommetje en doe hier de kokosolie en het zout in.

Stap 2: meng de kokosolie en het zout goed door elkaar met een lepel. Door de olie en het zout goed te mengen, wordt het zout beschermd tegen de citroen. Zo zal het zout niet smelten, maar blijft het een fijne basis voor de scrub. Pas als je de olie en het zout goed hebt gemengd, ga je naar de volgende stap.

Stap 3: knijp het sap van de halve citroen uit boven het kommetje met olie en zout. Let op: doe er niet te veel sap bij. Doe je dit wel, dan wordt de scrub waterig en kun je minder goed de dode huidcellen verwijderen met jouw zelfgemaakte bodyscrub.

Tip: heb je toch te veel citroen in het mengsel gedaan en is de scrub hierdoor wat waterig? Dan voeg je simpelweg nog een beetje olie met zout toe. Roer de olie en het zout eerst door elkaar en doe het daarna pas bij de bodyscrub die je al hebt gemaakt. Zo blijft het zout beschermd tegen de citroen.

Stap 4: roer het mengsel door elkaar en doe het in een leuke pot. Neem een pot die je goed af kunt sluiten, zodat er geen water bij de bodyscrub komt. Als er water bij de scrub komt, kun je het mengsel namelijk niet meer gebruiken. Door het water los het zout op.

Stap 5: zet de pot in de badkamer en je kunt heerlijk scrubben bij de eerstvolgende douche die je neemt. Je kunt de scrub ook gebruiken in bad, maar dan komt het mengsel wel in het badwater terecht.

Geniet van je zelfgemaakte bodyscrub!